Assange fortsætter livet bag ambassades mure

Søndag besøgte den ecuadorianske udenrigsminister, Ricado Patino, Julian Assange på ambassaden, og mandag mødtes udenrigsministeren med sin britiske kollega William Hague i et forsøg på at løse striden om Assanges skæbne.

Efter mødet med Hague meddelte udenrigsministeriet i London, at »ministrene var enedes om at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal søge at finde en diplomatisk løsning, men at der blev ikke gjort væsentlige fremskridt«. Samtidig med understreges det, at »alle kommunikationslinjer skal holdes åbne.«

Ecuador har lovet politisk asyl. Et tilbud, der blev fremsat et par måneder efter, at Assange under spektakulære omstændigheder søgte beskyttelse på ambassaden 19. juni sidste år, for at undgå udlevering til Sverige, hvor Assange står anklaget for seksuelle overgreb mod to kvinder.

Siden da har han ikke bevæget sig uden for ambassaden.

Gør han det, står britisk politi klar til at arrestere og udlevere ham til Sverige.

Assange benægter sexanklagerne og frygter i sidste ende at havne i et amerikansk fængsel, fordi han er overbevist om, at svenskerne vil udlevere ham til USA, hvor han anklages for at have offentliggjort flere end en halv million hemmelige papirer om USAs militær og diplomati på Wikileaks.

Dagens Gossip