Astana-lejren: Vi håber på Fuglsang i Top 5

Astanas sportsdirektør, Dimitri Sedun, håber på Top 5 i klassementet, og Enrico Gasparotto tror, Fuglsang vinder en etape. 

Det var så tæt på for Jakob Fuglsang, og så fes etapesejren lige forbi ham alligevel. Men Fuglsangs kørsel på søndagens 9. etape af Tour de France, har bekræftet Astana i, at danskeren har benene til at lave noget stort.

Astanas ledendes sportsdirektør, Dimitri Sedun, var egentlig ikke overrasket over sin kaptajn.

- Det var en stor dag. Lørdag havde han egentlig også gode ben, men jeg tror det gik galt, fordi han ikke fik drukket nok i varmen.

- I dag (søndag, red) havde vi planlagt at angribe i forvejen. Vi vidste, at Jakob var en af de bedste ryttere i favoritfeltet på nedkørslen. Derfor ville vi angribe på den sidste stigning, inden den kom, sagde sportsdirektøren, som indtil søndag kun har modtaget dårligt nyt, da holdet allerede har mistet tre ryttere som følge af styrt.

- Det er et problem, at vi har tabt to klatrere. Det giver mig ikke så mange varianter taktisk. Jakob er nødt til at blive hos de andre favoritter og vente til den dag, hvor benene er gode nok til at angribe. Det er ikke let, men vi prøver vores bedste.

- Jeg håber, at få ham i top ti eller top fem.

Den italienske Astana-rytter Enrico Gasparotto er det nærmeste Jakob Fuglsang kommer en hjælperytter i bjergene, og det siger ikke så lidt, for Gasparotto er nemlig ingen bjergrytter. Han kom ind flere minutter efter Fuglsang, og selvom han havde modtaget beskeden om, at hans kaptajn ikke havde vundet etapen, lykønskede han Fuglsang med den flotte kørsel.

- For moralen lige nu havde det været vigtigt med en etapesejr, men jeg ved, at det er vigtigt for Jakob at komme i top 10 i klassementet. Det er første gang, at han er kaptajn, og han vil vise sin klasse. Hvis han bliver ved med at prøve, så tror jeg, at det vil lykkes ham at få en sejr, sagde Gasparotto.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip