Astana regner Fuglsang som Tour-outsider

Fuglsang er udset til at være holdets kaptajn med forhåbninger om at køre med helt fremme om topplaceringerne i klassementet.

Resten af holdet udgøres af Assan Bazayev, der i lighed med Fuglsang var involveret i et grimt styrt under træningen i Tenerife i begyndelsen af ugen, Janez Brajkovic, Enrico Gasparotto, Francesco Gavazzi, Andrey Kashechkin, svenske Fredrik Kessiakoff, Alexey Lutsenko og Dmitri Muravyev.

- Klassementet i Tour de France er på ingen måde givet, og vi ser os selv som en dark house outsider til en god slutplacering i Paris, siger holdets sportsdirektør Dimitry Sedoun.

En udmelding, der dårligt kan tolkes anderledes end, at Astanas sportsdirektør ser danskeren som en rytter med en reel mulighed for at køre sig på podiet i Paris, hvis det flasker sig for ham.

- Fuglsang viste i Criterium du Dauphine, hvor godt han kan cykle, når han har den rette træning og selvtillid, og han er meget motiveret for at gøre det godt. Presset er på de store favoritter i det her løb, og vi er tilfredse med komme ind i løbet med et lavt stressniveau med et stærkt hold, der kører godt.- Denne Tour de France har en masse indviduelle muligheder for etapesejrer, og vi sender en erfaren gruppe ud for at jagte dem. Vinden ved Atlanterhavskysten kommer til at splitte feltet ad og giver gode muligheder til udbryderne, og de fire etaper i Alperne vil sørge for at løbet bliver en kamp hele vejen til afslutningen. I særdeleshed på Alpe d'Huez-etapen forventer vi en meget, meget hård første stigning og en særdeles svær nedkørsel, inden man kommer tilbage til bjerget for anden gang, forudser Sedoun.

Dagens Gossip