Aston Villa taber og kan mere end dufte nedrykning

09/04/2016

Der var fokus på bundstriden i Premier League i lørdagens eftermiddagskampe.

Her kunne Aston Villa rykke ud af ligaen, hvis resultaterne flaskede sig negativt.

Aston Villa kunne vanen tro ikke selv levere varen hjemme mod Bournemouth, som vandt 2-1 i et opgør, hvor Jores Okore ikke var i Aston Villas trup.

Det betød, at Norwich ikke måtte få point ude mod Crystal Palace, og da Jason Puncheon sørgede for Crystal Palace-sejr med sin scoring efter 68 minutter, var der dermed en livline til Aston Villa, som er i Premier League-live i midnst en uge endnu.

Resultatet betyder, at Villa stadig indtager sidstepladsen i ligaen suverænt, men der er er fortsat 15 point op til Norwich lige over stregen med fem kampe igen for begge hold.

Aston Villa skal dog diske op med uhørt mange scoringer og seriøst lukke af bagude i de resterende kampe, men matematisk kan det stadig lade sig gøre.

For Chelsea var der højst udsigten til Europa League i næste sæson at spille om, da holdet gæstede Swansea.

Efter 25 minutter kom hjemmeholdet i front ved Gylfi Sigurdsson.

Et Swansea-indlæg fra Jefferson Montero blev kun halvclearet af Chelsea-forsvaret, og bolden endte hos islændingen, der resolut sendte den i netmaskerne til slutresultatet 1-0 til Swansea.

Chelsea havde brasilianske Pato i angrebet, og han forsøgte sig efter 55 minutter efter en frispilning af Pedro, men afslutningen gik forbi højre målstolpe.

Med et kvarter igen kunne Jefferson Montero have bragt hjemmeholdet på 2-0, men hovedstødet gik snært over overliggeren.

I Birmingham, hvor øjnene også var rettet mod London og Crystal Palace-Norwich, fik Villa den værst tænkelige udgang på første halvleg, da gæsterne bragte sig foran i overtiden.

Steve Cook afsluttede frækt med hælen og bragte Bournemouth på 1-0 efter et oplæg fra Simon Francis

Med et kvarter igen tabte Villa-forsvaret bolden, og det udnyttede Joshua King, da han bankede Bournemouth på 2-0. Jordan Ayew fik lov at reducere for Villa med fem minutter igen.

Newcastle kæmper også for at undgå nedrykning, og Rafael Benitez' tropper gæstede Southampton, hvor Shane Long blot brugte fire minutter, før han havde bragt hjemmeholdet foran 1-0.

Graziano Pelle og Victor Wanyama sørgede for at udbygge føringen til 3-0, før den tidligere Tottenham-fløj Andros Townsend fik reduceret til 1-3.

Newcastle ligger dermed næstsidst med 25 point, men for en kamp færre end Norwich, der har 31 point lige over stregen.