Astrid Krag forventer fleksibilitet ved lægeforhandlinger

Konflikten mellem de praktiserende læger og regionerne er afblæst for denne gang, efter de praktiserende læger har valgt at beholde deres ydernumre, og det er en melding, der glæder sundhedsminister Astrid Krag (SF).

»Jeg vil gerne kvittere positivt for meldingen fra de Praktiserende Lægers Organisation (PLO),« oplyser ministeren i en skriftlig kommentar, efter et meget snævert flertal blandt lægerne på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i PLO valgte, at man gerne vil forhandle videre med regionerne.

»Spørgsmålet om hvilke opgaver man løser og økonomien i det skal stadig aftales mellem de praktiserende læger og regionerne. Den opgave skal man i gang nu. Min forventning til parterne er, at de udviser tålmodighed og fleksibilitet ved forhandlingsbordet, så der kan landes en god aftale, som styrker rollen for almen praksis i sundhedsvæsenet fremover,« oplyser Astrid Krag.

Regeringen og Venstre vedtog torsdag det såkaldte lovforslag om almen praksis, der skal bane vejen for en tættere offentlig kontrol med landets praktiserende læger, og som kolliderer med de praktiserende lægers ønsker.

Astrid Krag erklærer sig tilfreds med, at PLO har valgt forhandlingsvejen.

»Jeg har forståelse for, at også PLO gerne havde undgået en situation, hvor det blev nødvendigt med lovgivning. Men jeg er tilfreds med, at man selvfølgelig anerkender det brede flertal i Folketinget, som har vedtaget de vigtige ændringer, der giver mulighed for at sikre bedre sammenhæng i sundhedssystemet og lægedækning i hele landet,« siger hun.

Henrik Dibbern valgte i forbindelse med mødet lørdag at trække sig for formand for PLO, da han mente, at lægerne netop burde aflevere deres ydernumre.

Konstitueret formand Bruno Meldgaard oplyste på et pressemøde, at lægerne i stedet tager imod tilbuddet fra formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, om et forhandlingsmøde.

Dagens Gossip