Astrid Krag klar med indrømmelser til lægerne

»Der har været en stor bekymring blandt lægerne, og derfor ændrer vi nu i lovforslaget og præciserer, at vi ikke centralt vil sidde og styre dem og heller ikke pålægge dem ekstra arbejde, uden at det er aftalt,« siger sundhedsministeren til Jyllands-Posten.

I sin præsentation af lovforslaget i begyndelsen af maj havde hun ellers lagt vægt på, at der netop kom mere styr på de læger, der ikke er flittige nok til at besøge deres patienter med lægetasken.

Sundhedsministeren afviser dog, at regeringen er ude i et knæfald for lægerne for at undgå den bebudede aktion, hvor patienterne fra den 1. september risikerer at skulle betale for lægekonsultation.

»Vi er i en meget anspændt situation, og derfor er det nødvendigt at præcisere, at det ikke er hensigten at detailstyre lægerne,« siger Astrid Krag.

Hun understreger, at lægerne ikke skal registrere patienterne mere end i øjeblikket, med mindre det aftales med regionerne.

Regeringens indrømmelser er ifølge Jyllands-Posten afstemt med Venstre i løbet af weekenden.

»Med forbehold for, at jeg ikke har set de konkrete formuleringer, kvitterer vi positivt for intentionerne i ændringerne. Det tyder på, at ministeren har lyttet til vores bekymring for, at lovforslaget åbner en ladeport for detailstyring af et liberalt erhverv,« siger Sundhedsordfører Sophie Løhde (V).

Lægernes formand Henrik Dibbern tager halvt positivt, halvt køligt imod regeringens fremstrakte hånd.

»Det er godt, at ministeren ser kritisk på de paragraffer, hvor hun giver sig selv bemyndigelser til dette og hint. Men det ændrer ikke ved, at hele lovforslaget bør tages af bordet – det er et misfoster, fordi vi overordnet ikke får tilstrækkelig indflydelse på vores arbejdsvilkår, som regioner og kommuner kan aftale hen over hovedet på lægerne,« siger han til Jyllands-Posten.

Dagens Gossip