Astrid Krag: »PLOs forklaring er hullet«

»Jeg er forundret over, at PLO (Praktiserende Lægers Organisation, red.) nu foreslår sine medlemmer at stoppe samarbejdet med det offentlige fra 1. september 2013. Med det forslag, der er lagt frem, vil vi nemlig videreføre de praktiserende lægers nuværende aftale helt frem til 1. september næste år. Det giver god tid til at forhandle en ny aftale på plads, uden at det berører borgerne,« siger Astrid Krag i en skriftlig kommentar.

Ministeren henviser til lovforslaget, der blev lagt frem fredag, og som forlænger aftalen mellem læger og regioner til september 2014.

»Mit ønske er, at vi skal bevare familielægesystemet i Danmark, og det er også det, lovforslaget går ud på. Men det skal ikke stå stille. Derfor handler forslaget blandt andet om at sikre, at der er en læge til alle mennesker i alle dele af landet og en ensartet høj kvalitet i alle lægepraksisser,« siger Astrid Krag.

Formanden for Praktiserende Lægers Organisation, Henrik Dibbern, mener, at regeringens lovforslag sætter de praktiserende læger uden for indflydelse på, hvordan deres egne klinikker skal drives.

Men den forklaring finder ministeren »hullet«.

»Jeg synes, PLOs forklaring er hullet. Jeg mener ikke, den tager afsæt i det lovforslag, vi har lagt frem. Der er absolut intet optræk til at indskrænke deres muligheder for at drive privat virksomhed. Og selvfølgelig kommer de nye rammer ikke til at betyde dårligere lægehjælp til patienterne. Tværtimod,« siger Astrid Krag, som håber, at lægerne ikke vil følge opfordringen fra PLO om at deponere deres ydernumre fra 1. september.

»Jeg har svært ved at forestille mig, at de praktiserende læger vil følge PLOs opfordring. Men hvis det skulle komme dertil, vil jeg naturligvis sikre, at danskerne fortsat kan få lægehjælp,« siger Krag.

Dagens Gossip