Astrid Lindgrens liv skal filmatiseres

Hun har gjort sine børn Pippi, Emil og brødrene Løvehjerte verdensberømte, og nu kan turen meget vel være kommet til hende selv.

Den elskede svenske børnebogsforfatter Astrid Lindgrens liv bliver nemlig sat op på det store lærred under titlen »Astrid«, afslører Nordisk Film, som står bag.

Det bliver den prisbelønnede danske instruktør Pernille Fischer Christensen, som skal instruere filmen, mens den danske manuskriptforfatter Kim Fupz Aakeson skal skrive drejebogen.

Og Pernille Fischer Christensen kan allerede nu løfte sløret for, at filmen får et dansk islæt.

»Vores ambition er at skabe en varm og kærlig film, der fortæller den smukke historie om, hvordan Astrid Lindgren fra Vimmerby blev en af verdens mest læste børnebogsforfattere. Vi er blevet overbeviste om, at visse begivenheder i Astrids liv – ikke mindst det faktum, at hun som ganske ung fik et barn i Danmark, som hun siden bortadopterede til en familie i København – blev afgørende for hendes forfatterskab. Og det er den historie vi vil fortælle,« siger hun i en pressemeddelelse.

Den danske instruktør er ikke i tvivl om, at filmen vil appellere til mange danskere.

»Man behøver jo på ingen måde at være svensk for at have fået Astrid Lindgrens fantastiske historier ind med modermælken, for med de tydelige bånd, som Astrid havde til Danmark, føler også mange danskere et nært slægtskab til Astrid Lindgrens forfatterskab, for eksempel er mine egne børn født på det hospital, hvor hun fødte sit første barn,« siger Pernille Fischer Christensen.

Optagelserne til »Astrid« skal efter planen begynde i 2014, og året efter får filmen international biografpremiere.

Dagens Gossip