Astronaut måtte sikkerhedslande med F-16 i Skrydstrup

Skrevet af admin

19/06/2016

Dagens topnyheder

Den danske astronaut Andreas Mogensen nåede aldrig at være med i F16-formationen til den store flyveopvisning Danish Air Show i Skrydstrup søndag.

Flyet med astronauten var nødt til at sikkerhedslande, bekræfter flyvevåbnet over for TV Syd.

Andreas Mogensen skulle være bagsædepassager i et af de fire F-16-fly, der skulle flyve over menneskemængden ved opvisningen.

Men kort tid efter at flyet med Andreas Mogensen lettede, opstod der problemer med strømgeneratoren, og flere røde advarselslamper begyndte at lyse. Selv om flyet havde en nødgenerator, som hurtigt blev slået til, var det nødt til at sikkerhedslande.

- Det var meget udramatisk. Men når sådan noget sker, er man nødt til at reagere. Så formationen blev gennemført uden Andreas Mogensen, siger major Peter Bagger til TV Syd.

Danish Air Show var ifølge politiet et tilløbsstykke.

Syd- og Sønderjyllands Politi skønner, at 140.000 mennesker deltog i det store arrangement, der siden 1961 har været en tilbagevendende begivenhed i flyvevåbnet.

Showet på Flyvestation Skrydstrup byder blandt andet på flyudstillinger og opvisningsflyvninger af mange forskellige flytyper.

Trods de mange deltagere forløb showet ifølge politiet fredeligt. Dog gav de omkring 40.000 biler, der havde bragt deltagerne til Skrydstrup, en del kødannelser på vejene, da showet sluttede søndag eftermiddag.

/ritzau/