Asyl-aktivister sigtes efter besættelse af seminarium

Skrevet af admin

03/01/2016

Mest læste i dag

Det tidligere Jydsk Pædagogseminarium i Aarhus blev tidligt søndag besat af en gruppe aktivister, der sammen kalder sig Flygtningeaktionen.

Politiet var til stede ved aktionen, som sluttede klokken 11 søndag formiddag.

Her blev aktivisterne bedt om at rydde op og forlade stedet, hvorefter 18 personer blev sigtet for husfredskrænkelser. En aktivist blev i øvrigt sigtet for hærværk, fordi vedkommende ifølge politiet har knust en rude på stedet.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det er ejeren af bygningen, der har anmeldt episoden som husfredskrænkelse.

Aktionen var en reaktion på, at politikere i Aarhus Kommune har meldt ud, at det bliver svært at finde plads til et asylcenter i byen. Udlændingestyrelsen har netop givet udtryk for, at den ønsker at huse asylansøgere i Aarhus.

- Vi vil gerne lægge pres på Aarhus Kommune for at få dem til at oprette et asylcenter i Aarhus, og vi mener, bygningen er velegnet.

- Den har stået tom i tre år, bliver billigere og billigere og har mange faciliteter, sagde Signe Mortensen fra Flygtningeaktionen tidligere til TV2 Østjylland.

Politiet var løbende i kontakt med aktivisterne i det tidligere seminarium, som ligger i Skejby i det nordlige Aarhus.

- Det drejer sig om en gruppe unge mennesker. Vi fører en dialog med aktivisterne, som har besat de delvist tomme bygninger siden klokken 04.40, sagde vagthavende ved Østjyllands Politi Carsten Dahl til Ritzau søndag formiddag.

Ifølge Aarhus Stiftstidende afviste Teknik og Miljø i Aarhus for nylig at have egnede bygninger til et asylcenter, da kommunen fik en henvendelse fra Udlændingestyrelsen.

Flygtningeaktionen er en gruppe aktivister, der efter eget udsagn arbejder for at skabe bedre forhold for flygtninge i Danmark.

/ritzau/