Asyl-rekord i oktober: 3500 flygtninge søgte asyl i Danmark

I oktober søgte omkring 3500 flygtninge asyl i Danmark, bekræfter Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet over for TV2.

Oktober slår dermed den hidtidige rekord, der blev sat i september sidste år, hvor 3147 personer søgte asyl i Danmark.

Der har været travlt ved den danske grænse på det seneste. I de seneste dage har ekstraordinært mange flygtninge krydset grænserne.

Alene mandag ankom flere end 300 flygtninge, erfarer TV2, og i den seneste uge har over 900 flygtninge søgt asyl i Danmark.

I forbindelse med tirsdagens spørgetime kom statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) selv ind på den aktuelle flygtningestrøm i Europa og Danmark.

Og kommunerne skal ikke regne med en økonomisk håndsrækning for at løse problemet med at huse de flygtninge, der kommer til landet. Det gjorde Løkke klart efter spørgetimen på Christiansborg.

Løkke vil i stedet hjælpe kommunerne ved at føre en "fast og fair flygtninge- og asylpolitik", som han kalder det.

- Min bekymring er, at hvis vi ikke samlet set fører en politik i Europa og Danmark, som gør, at vi har tilstrømningen under kontrol, så kommer vi til at stå med så mange mennesker, at vi ikke kan håndtere det, sagde han.

Statsministeren vil undgå situationer, som der lige nu ses i Danmarks nabolande. Tyskland er ifølge Løkke "nær sagt løbet tør for idrætshaller". I Sverige er man begyndt at etablere teltlejre for at håndtere situationen.

- De problemer vil vi også få i Danmark, hvis vi ikke holder det under kontrol.

- Derfor er den første hjælpende hånd til kommunerne, at vi fører en fast og fair flygtninge- og asylpolitik. Hvor vi bidrager i EU til at få gjort noget mere i nærområderne, så vi tager presset af Europa, sagde Løkke.

/ritzau/

Dagens Gossip