Asylansøgere forsvinder efter ankomst til Københavns Lufthavn

Når asylansøgere kommer til Danmark via Københavns Lufthavn, bliver deres navn noteret, og de bliver sat i en taxa til Center Sandholm i Nordsjælland.

Men alene i år har 100 asylansøgere valgt ikke at tage til centret. De er forsvundet - og myndighederne ved ikke, hvor de er. Det skriver BT.

Politiet i lufthavnen har hverken taget fingeraftryk eller billeder af asylansøgerne - og ingen ved, om de navne, de har fået oplyst, er rigtige.

Ifølge BT havde omkring 170 personer midt i oktober søgt asyl gennem lufthavnen efter at være kommet til fra lande uden for Schengen-samarbejdet. Men avisen skriver, at kun 70 af dem er mødt op i Center Sandholm.

At der ikke bliver taget fingeraftryk og billeder af asylansøgerne, skyldes, at politiet ikke har haft et lokale i lufthavnen, hvor de kunne gøre de ting.

Hos Københavns Politi erkender politidirektør Thorkild Fogde, at der er begået fejl.

- Vi skal selvfølgelig have lavet nogle procedurer i lufthavnen, som er så ressource-lette som overhovedet muligt, men samtidig også garanterer den registrering, som politiet har pligt til at foretage, og som vi jo med den her meget beklagelige fejl ikke har foretaget, siger han ifølge DR København.

Men Peter Skaarup, retsordfører fra Dansk Folkeparti, siger, at det virker, som om politiet har opgivet at få styr på asylproblematikken i lufthavnen:

- Man har nok erkendt, at regeringen er ligeglad med, om der er styr på det. Og når man i forvejen mangler folk, nedprioriterer man området, for der er alligevel ingen oppe i systemet, der går op i det, siger han til avisen.

Karsten Lauritzen, retsordfører i Venstre, mener også, at det er uacceptabelt, at der ikke er mere styr på asylansøgerne.

Heller ikke justitsminister Morten Bødskov, (S) er tilfreds med forholdene i lufthavnen.

- Det er stærkt utilfredsstillende, hvad der er foregået i Københavns Lufthavn, og derfor er jeg også meget tilfreds med, at ledelsen i Københavns Politi har nedsat en undersøgelse for at klarlægge, hvad der er sket, siger ministeren til BT.

Han påpeger, at der skal ske en ordentlig kontrol af asylansøgerne, når de kommer til landet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip