Asylansøgere i Norge har efterladt 42 ton cykler

Asylansøgere på cykel er blevet billedet på flygtninge- og migrantkrisen i Norge.

De kommer trillende over grænsen fra Rusland, da de ifølge loven ikke må passere grænsen til fods.

Men når de er kommet til Norge, har de ikke længere brug for den tohjulede, og det har skabt store bunker af efterlade cykler, som ender med at blive sendt på lossepladsen.

Politidistriktet i Østfinnmark sender de russiske cykler til destruering hos Masternes Gjenvinning, da de ikke lever op til norske sikkerhedskrav.

- Vi har modtaget omkring 20 containere på i alt 42 ton. Hvis man regner med et snit på 12 kilo per styk, udgør det omtrent 3500 cykler, siger Rune Larsen, daglig leder ved Masternes Gjenvinning, til den norske avis VG.

Han anslår, at ni ud af ti cykler, der destrueres, er nye.

Omkring 4000 asylansøgere er hidtil i år kommet til Norge ved Storskog i Kirkenes i den nordlige del af landet, hvor den eneste norske grænseovergang til Rusland ligger. Størstedelen af dem på jernhesten.

I sidste uge kom der ifølge NTB 2452 asylansøgere til Norge. Det var rekord på en enkelt uge. Størstedelen af ansøgerne kommer fra Afghanistan.

Der er omkring 27.000 beboere på de norske modtagecentre for asylansøgere rundt i landet.

Den norske regering har lanceret en række initiativer, der skal dæmme op for strømmen af migranter til landet. Blandt andet vil man stramme reglerne for familiesammenføring og sørge for hurtig hjemsendelse af personer, der har fået afslag på asyl.

/ritzau/NTB

Dagens Gossip