Asylansøgere nægtes at bo sammen med børn, de er gift med

Sverige har oplevet en massiv indvandring under flygtningekrisen, og nu er det blevet afsløret, at en del af asylansøgerne har et noget bizart kærlighedsliv. 

En undersøgelse fra Sveriges Radio har nemlig vist, at der i fem af de seks største modtagerkommuner af mindreårige asylansøgere ikke er blevet skredet ind, når mandlige asylansøgere er mødt op med en kone, der er mindreårig. 

Undersøgelsen påviste, at der var intet mindre end 16 såkaldte barnebrude i Malmø alene, der havde fået lov til at bo med deres ægtemand på asylcentre. 

Sagen har vakt stor kritik af Malmø Kommune, der nu lover at skride ind over for de arrangrede ægteskaber mellem voksne mænd og børn. 

- Der findes arrangerede ægteskaber, og der findes tvangsægteskaber. Der findes ægteskaber, der er indgået gennem værger. Uanset hvad der er tale om, så kan vi ikke acceptere ægteskaber med børn, siger socialborgmester i Malmø Kommune, Carina Nilsson, til Sydsvenskan.

Nu skal kommunen gennemgå alle sager fra 2015 og 2016 for at finde ud af, om der er andre piger under 18 år, der bor sammen med ældre ægtemænd. 

De 16 gifte børn er alle kommet i november og december sidste år, og derfor er det usikkert, om omfanget af de ulovlige ægteskaber er endnu større end hidtil troet. 

Overfor Sydsvenskan kan kommunen ikke afvise, at der findes børn under 15 år, der er gidt med voksne mænd. 

- Jeg kan ikke garantere, det ikke findes, men det ser vi på nu, siger Carina Nilsson. 

Dagens Gossip