Asylcentre er mindre pressede end sidste sommer

I juli måned er der kommet markant færre asylansøgere til Danmark, end der gjorde i samme måned sidste år. Dermed er kurven knækket i forhold til det asylboom, der tog fart sidste sommer. Det erfarer Jyllands-Posten.

Mens der i juli 2014 blev registreret 1733 asylansøgere, lander tallet for juli i år mellem 1000 og 1100.

Asylchef i Røde Kors, Anne la Cour Vågen, fortæller, at asylcentrene ellers har forberedt sig med ekstra senge og sundhedspersonale.

- Vi har beredskabet klar med tanke på, hvordan situationen var i juli sidste år, men antallet af indrejste har endnu ikke givet os sved på panden, siger asylchefen til Jyllands-Posten.

Hun mener dog ikke, at man kan konkludere, at det samlede antal asylansøgere vil falde i år. Rejseruterne kan have ændret sig, så stigningen kommer senere på året.

Hos Rigspolitiet, der står for registreringen af asylsøgerne, bekræfter politiinspektør Richard la Cour, chef for Rigspolitiets nationale udlændingecenter, udviklingen. Og den er kommet bag på ham.

Han peger på, at antallet af migranter, der krydser EU-grænserne, ifølge EU's grænseagentur, Frontex, er mere end fordoblet.

- Hvis man ser på udviklingen sidste år, det antal mennesker, der kommer over Middelhavet nu, og de kriser, der er internationalt, kan jeg godt være en lille smule forundret over, at tallene er, som de er i Danmark i øjeblikket, siger han.

I asylcentret Center Sandholm anslår Jannich Bisp, funktionsleder, at der denne sommer er kommet i gennemsnit 30 nye asylansøgere per dag. Ingen dage har der været over 100.

Sidste sommer var der ifølge funktionslederen 193 ansøgere på et enkelt døgn, skriver Jyllands-Posten.

Integrationsordfører i Venstre Marcus Knuth mener, at det er for tidligt at sige, om faldet i antallet af asylansøgere skyldes, at regeringen har sænket ydelsen for at få færre til landet.

/ritzau/

Dagens Gossip