Asyludspil: Politi skal kunne tage penge fra flygtninge

Regeringen vil fremover give politiet lov til at visitere asylansøgere og ransage medbragt bagage.

Penge og værdigenstande til at dække udgifter under opholdet skal sikres, er meldingen fra Venstre-regeringen, som fredag fremlagde i alt 34 punkter i et udspil, der skal bremse tilstrømningen til Danmark i den nuværende flygtninge- og migrantkrise i Europa.

- Regeringen foreslår at gøre det muligt for politiet at visitere en asylansøger og ransage asylansøgerens bagage med henblik på at sikre penge og værdigenstande til dækning af udgifterne til den pågældendes underhold.

- Regeringen foreslår at gøre det muligt for politiet at beslaglægge sådanne midler til dækning af senere udgifter til asylansøgerens underhold, står der i udspillet.

Der er undtagelser. Kontante penge og værdigenstande, der er "nødvendige til opretholdelse af en beskeden levefod, er undtaget", lyder det i udspillet.

Desuden er genstande, som har en særlig personlig betydning for asylansøgeren - det kunne være en vielsesring for eksempel - også fritaget for beslaglæggelse.

Altså medmindre genstandene har en sådan værdi, at det ikke konkret findes rimeligt, er meldingen.

Hvis det står til regeringen, skal asylansøgere igen opkræves gebyrer i forbindelse med ansøgninger.

- Regeringen foreslår at genindføre de gebyrer på familiesammenføringsområdet, som blev afskaffet i 2012 - det vil sige gebyrer for at ansøge om familiesammenføring, herunder forlængelse, samt om efterfølgende permanent opholdstilladelse.

- Regeringen foreslår at indføre gebyrbetaling for flygtninges ansøgning om permanent opholdstilladelse, lyder det i udspillet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip