Atea ser sig selv som offer i bestikkelsessag

Skrevet af admin

15/12/2015

Mest læste i dag

It-virksomheden Atea, der de seneste mange måneder har været involveret i en større bestikkelsessag, mener, at den er offer for et komplot. Det fortæller koncernchef Steinar Sønsterby på et pressemøde onsdag.

Virksomheden anklager konkurrenten 3A-it og en tidligere direktør, der nu arbejder for 3A-it, for at have stjålet forretningshemmeligheder og have gennemført en omstridt tur til Dubai. Det har ført til en politianmeldelse.

- At gå til politianmeldelse er hårdt, men nødvendigt. Vi mener, at det er grove og kriminelle handlinger, vi er blevet udsat for. Det må vi forsvare os imod, siger Steinar Sønsterby og fortsætter:

- Der er udført handlinger for at skade Atea. Det er sket fra tidligere ansatte, der har startet 3A-it. Atea er et offer i denne her sag.

Atea mistænker en tidligere salgsdirektør for at have indsamlet interne dokumenter og forretningshemmeligheder og videregivet dem til konkurrenten. Derfor har Atea anmeldt sagen til politiet.

Atea-sagen tog sin begyndelse, da selskabet tabte et stort, offentligt udbud til den nystartede konkurrent 3A-it. Atea mistænkte udbuddet for at være skræddersyet til konkurrenten, der samtidig er startet af tidligere Atea-ansatte.

Det fik Ateas nystartede direktør Morten Felding til at kontakte it-direktøren for Region Sjælland. Den kontakt bragte det frem, at Atea angiveligt havde smurt offentligt ansatte med penge og rejser for at vinde udbud.

- Om der er blevet handlet ulovligt på Ateas vegne af tidligere medarbejdere, det må være op til politiets efterforskning. Men vi kan sige, at ingen af de ansatte, der har været involveret i sagen, længere er hos Atea, siger Steinar Sønsterby.

Bestikkelsen skete ifølge en rapport blandt andet via kontoen 2840 i Atea, hvor angiveligt 1,5 procent af omsætningen fra en ordre blev sat ind til fri afbenyttelse for kunderne. Det mener Atea ikke er tilfældet.

- Konto 2840 er en helt almindelig konto, og har ikke været konstrueret til bestikkelse. Det er dem, der har brugt kontoen, der har gjort noget forkert, siger Steinar Sønsterby.

13 personer er sigtet i sagen, deriblandt ansatte i Region Sjælland, Kriminalforsorgen og Rigspolitiet. Også Ateas direktør, Morten Felding, blev anholdt og sigtet. Det blev han, fordi han ikke stoppede bestikkelsen af offentligt ansatte i tide.

Atea lever af salg og it-udstyr og har levet godt på offentlige ordrer. Ifølge tidligere udmeldinger står det offentlige for næsten 50 procent af Ateas omsætning i Danmark.

/ritzau/