Athletic Bilbao ydmyger Barcelona i spansk Super Cup

15/08/2015

Barcelonas stjernehold løb fredag aften ind i en sjældent set øretæve. I den første af to finaler om det spanske Super Cup-trofæ vandt Athletic Bilbao med hele 4-0 over Barcelona.

Et spektakulært mål fra midtercirklen og et hattrick af Aritz Aduriz efter pausen sørgede for den opsigtsvækkende sejr.

Barcelona-træner Luis Enrique havde rystet posen efter tirsdagens 5-4-triumf over Sevilla i Uefa Super Cup. Han havde fundet plads til fem nye i sin startopstilling, hvorfor Ivan Rakitic, Gerard Pique, Sergio Busquets og Andrés Iniesta måtte tage plads på bænken.

Måske var det grunden til, at Athletic Bilbao kom bedst fra start i opgøret. 13 minutter var spillet, da hjemmeholdet kom foran på spektakulær vis.

Barcelona-målmanden Marc-Andre ter Stegen var langt ude af sit mål for at bokse bolden væk. Den landede i midtercirklen hos Mikel San Jose, der med et perfekt vristspark tordnede bolden i mål til 1-0.

Barcelona fik ikke offensiven til at fungere i første halvleg, men favoritten skabte store chancer straks efter pausen. Først sparkede Pedro på overliggeren, og Messi var nærgående med et fladt skud.

Men netop som man forventede en udligning, slog hjemmeholdet i stedet kontra. Sabin Merino gik fremragende til baglinjen i venstre side og afleverede til Aritz Aduriz, der pandede 2-0-målet ind efter otte minutter.

Enrique skiftede Rakitic og Iniesta ind for at stabilisere holdet, men nu havde Athletic for alvor sat sig på kampen.

Efter godt en time var Aduriz igen på spil, da han udnyttede inkonsekvens i Barcelonas forsvar. Og efter 68 minutter fuldendte han sit hattrick med sit tredje mål på et kvarter, da han scorede på et straffespark, som Dani Alves havde begået.

Med 4-0 i ryggen ligner Athletic Bilbao en samlet vinder af den spanske Super Cup. Returkampen spilles på mandag klokken 22 i Barcelona.