Atlantis Rejser sender 300 danskere til Sharm el-Sheikh

Atlantis Rejser og Apollo Rejser sender som planlagt samlet 334 danske charterturister med fly til Sharm el-Sheikh på lørdag.

Mens 300 flyver ud med Atlantis Rejser fra Billund og København, rejser 34 ud fra København med Apollo Rejser.

- Vi følger selvfølgelig situationen nøje og er i tæt kontakt med ambassaden og udenrigsministeriet, siger Pernille Ammitzbøll, kommunikationschef i Atlantis Rejser.

Rejseselskabet var torsdag via sms og e-mail i kontakt med de 350 gæster, der vender hjem fra deres ferie ved Sharm el-Sheikh på lørdag, og med de 300, der lørdag skal derned på ferie.

- De har lige som os siddet og ventet på, hvad udenrigsministeriet ville anbefale. De fleste har været mest bekymrede for, om de nu kom af sted, siger hun.

Fredag vender 129 Apollo-gæster tilbage til Danmark fra Sharm el-Sheikh.

- Nogle af dem har spurgt, hvordan de skal forholde sig til deres hjemrejse i morgen. Vi har sagt, at hjemrejsen foregår som planlagt, siger kommunikationschef Glenn Bisgaard.

Beslutningen om at sende de danske turister af sted kommer, efter at udenrigsministeriet på et hastemøde torsdag valgte ikke at fraråde danskere at rejse til den egyptiske destination oven på weekendens flystyrt.

Stig Elling, ambassadør for Bravo Tour og med 50 års erfaring i rejsebranchen, mener, at den skærpede sikkerhed i Egypten gør landet til et af de sikreste steder at rejse hen.

- Det har ikke været mere sikkert i Egypten, end det er lige nu, siger han.

Henrik Specht, direktør for Rejsearrangører i Danmark, var med til torsdagens møde i udenrigsministeriet, hvor de danske turisters sikkerhed blev drøftet.

Han er overbevist om, at danske feriegæster kan være trygge ved udenrigsministeriets vejledning.

- Vi fortsætter vores rejser til Sharm el-Sheik. Vi stoler trygt på udenrigsministeriets vurdering, og følger den uanset hvad, siger han til Ritzau.

Selvom flere flyselskaber har stoppet rejser til det egyptiske feriemål, og Storbritannien har strammet rejsevejledningen, kan Henrik Specht ikke se nogen grund til at gå mod de danske anbefalinger.

- Vi er rejsearrangører, og vi driver rejsevirksomhed. Vi driver ikke sikkerhedspolitik eller risikovurderinger. Det overlader vi trygt til myndighederne,

- Vi er glade for, at de enkelte rejsearrangører, ikke selv skal overveje sikkerhed eller spekulere i trusselsbilledet, siger Henrik Specht.

/ritzau/

Dagens Gossip