Atlantisk flyalliance tæt på godkendelse

For to uger siden skred det amerikanske justitsministerium ind mod dannelsen af verdens største flyselskab, som ville blive en realitet ved fusionen mellem American Airlines og US Airways. Nu godkender transportministeriet samarbejdet mellem Delta Air Lines og Virgin Atlantic Airways, som man finder vil styrke konkurrencen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Delta og Virgin bekendtgjorde i december 2012, at Delta ville overtage 49 procent af aktierne i Virgin Atlantic fra Singapore Airlines for 360 millioner dollar. Samarbejdet skal blandt andet give de to selskaber kræfter til at konkurrere på ruterne mellem London og lufthavnene ved New York, som Virgin og Delta beflyver ni gange dagligt.

USAs transportministerium angiver som begrundelse for godkendelsen, at det giver bedre konkurrence i forhold til blandt andre Oneworld-alliancen, som inkluderer American Airlines, British Airways, Finnair og spanske Iberia. Analytikere mener ifølge Reuters, at det også vil stille Virgin og Delta bedre på markedet for business-rejsende på tværs af Atlanten. Konkurrenterne har to uger til at gøre indsigelser over afgørelsen.

Justitsministeriets forsøg på at blokere US-American fusionen tager form som et civilt søgsmål ved en byret i Washington DC sammen med myndighederne i en række stater. Begrundelsen er, at de to flyselskaber sammen kan bringe den frie priskonkurrence i fare: I den største lufthavn i Washington vil det fusionerede flyselskab eksempelvis sidde på 69 procent af samtlige landinger og afgange.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip