Atlético Madrid slår PSV efter dramatiske straffespark

Atlético Madrid er klar til kvartfinalen i Champions League efter en dramatisk afgørelse i straffesparkskonkurrence mod PSV Eindhoven.

Efter 120 søvndyssende minutters spil uden scoringer ligesom i det første opgør i Holland måtte der straffesparkskonkurrence til. På PSV's ottende forsøg brændte Luciano Narsingh, hvorefter Juanfran scorede til 8-7 og afgjorde sagerne.

Første halvleg blev en taktisk ørkenvandring stort set uden chancer i begge ender, hvor målmændene skal være glade for, at det er blevet forår med lunere vejr til følge.

Efter knapt et kvarter burde Atlético Madrid have bragt sig i front, da holdets topscorer Antoine Griezmann blev spillet helt fri midt i feltet.

Men den franske angriber afsluttede svagt lige på PSV-keeper Jeroen Zoet, der kom godt ud og fik gjort vinklen lille for Griezmann.

Det var første halvlegs absolut største og tæt på eneste reelle chance. Da den blev misbrugt, måtte 0-0 selvsagt blive udkommet af de 45 minutters taktiske strabadser.

Straks fra anden halvlegs start var der langt mere fart på Atlético Madrids offensiv, som fik trykket de hollandske gæster ned og skabt flere gode tilbud.

PSV-spillerne virkede rystede og lavede flere fejlafleveringer, men Zoet i målet diskede op med flere gode redninger.

I 57. minut fik de hollandske mestre en stor dobbeltchance for at bringe sig på alvorlig kurs mod kvartfinalen.

Først måtte Atlético-målmand Jan Oblak have hjælp af stolpen på et skudforsøg, og på riposten måtte Filipe Luís med hovedet parere Luuk de Jongs hovedstød på et næsten tomt mål fra kort afstand.

Chancen bragte selvtillid tilbage i gæsterne, det blev en mere lige kamp igen, og opgøret blev igen mere taktisk.

Med fem minutter igen måtte Jeroen Zoet have hjælp fra stolpen til at klare et nærgående forsøg fra indskiftede Fernando Torres, men bolden blev ude, og så skulle kampen i forlænget spilletid.

De to gange 15 minutter blev som forventet med håndbremsen trukket, da ingen af holdene ville risikere noget, og det var faktisk ikke en eneste gang tæt på, at der faldt en afgørelse.

Der skulle straffesparkskonkurrence til, og her var det målmændenes tur til at vise manglende evner.

De første syv skytter fra hvert fald hold scorede, førend Luciano Narsingh ramte overliggeren for PSV. Det udnyttede Juanfran efterfølgende til at sende Atlético Madrid videre i turneringen.

/ritzau/

Dagens Gossip