Atlético misser førstepladsen efter skuffelse

19/01/2014

For 57. spillerunde i træk er det FC Barcelona, der troner på toppen af den bedste spanske fodboldrække.

Men i Atlético Madrid vil de formentlig græmme sig i de kommende dage over, at de forpassede en oplagt mulighed for at ødelægge cataloniernes monopol på førstepladsen.

En hjemmesejr søndag aften over Sevilla havde nemlig sendt Atlético til tops i La Liga, men hovedstadsklubben skuffede hjemmepublikummet ved at spille 1-1, og dermed må Diego Simeones tropper foreløbig blive på andenpladsen.

Atlético gik ellers ind til kampen efter at have hentet 28 point af 30 mulige hjemme på Estadio Vicente Calderon, men det lykkedes ikke at hive sejren hjem mod Sevilla trods tung dominans.

Det lignede den ventede hjemmesejr, da David Villa bragte Atlético foran efter mindre end 20 minutter, og hjemmeholdet så ud til at være i fuld kontrol mod en modstander, der ikke skabte mange chancer.

Men 20 minutter før tid begik Juanfran straffespark, og så kunne Sevillas kroatiske playmaker Ivan Rakitic ødelægge festen i den rød- og hvidstribede del af Madrid.

Trods skuffelsen er Atlético Madrid fortsat helt inde i kampen om det spanske mesterskab.

Og for første gang i en årrække tegner der sig dermed en seriøs udfordrer til de to fodboldgiganter i kampen om det spanske mesterskab.

Barcelona og Real Madrid har fordelt samtlige mesterskaber imellem sig siden Valencias guldtriumf i 2004.

Atlético Madrid blev senest spansk mester i 1996.