Atletico overtager spansk førsteplads fra Barcelona

02/02/2014

Atlético Madrid sendte søndag FC Barcelona ned på andenpladsen i den bedste spanske fodboldrække.

Hjemme på Vicente Calderon vandt ligaens nye tophold med 4-0 over Real Sociedad.

Med sejren begynder det for alvor at dufte af noget stort for træner Diego Simeones mandskab, der bragte sig foran med 1-0 før pausen ved David Villa.

I kampens sidste 20 minutter slog Diego Costa, Joao Miranda og Diego Ribas den suveræne sejr fast over tabellens nummer seks.

Før kampen blev der afholdt et minuts stilhed for den tidligere spanske landstræner Luis Aragones, der døde lørdag. Aragones spillede i mere end et årti i 1960'erne og 1970'erne for Atlético Madrid.

Den emotionelle stemning før kampen blev ændret til en regulær fest efterhånden, som Atletico nedspillede gæsterne fra Sociedad.

Stemningen fik sandsynligvis allerede et lille pift opad lørdag, da FC Barcelona ganske uventet tabte med 2-3 hjemme på Camp Nou til Valencia. Nederlaget betød, at Atletico havde chancen for at overhale de forsvarende mestre i søndagens kamp.

Atlético topper Primera Division med 57 point foran Barcelona på 54 point. Real Madrid kan senere søndag kile sig ind mellem de to klubber, når holdet er på besøg hos Athletic Bilbao.