Atlético stryger til tops efter målrigt lokalopgør

26/01/2014

Atlético Madrid snupper førstepladsen i La Liga fra lokalrivalerne Real Madrid. Det sker efter en sejr et livligt lokalopgør mod Rayo Vallecano, men førstepladsen kan være kortvarigt til låns, hvis Barcelona vinder deres opgør mod Malaga senere søndag.

Både Rayo og Atlético fik bolden i nettet tre gange hver, men da det ene var et selvmål, kunne Atlético Madrid rejse fra udekampen med en sejr på 4-2.

Efter blot otte minutter satte David Villa gæsterne i gang. Efter en dårlig igangsætning af Rayos målmand stjal Villa bolden, og efter et fikst bandespil sendte han let bolden i nettet til en føring på 1-0 til udeholdet.

Fire minutter senere fik hjemmeholdets midtbanespiller Jonathan Viera chancen for at udligne på straffespark, men spanieren måtte se sin afslutning reddet af keeperkometen Thibaut Courtois.

I stedet for en udligning øgede Atlético Madrid forspringet til 2-0, da Arda Turan fik sidste fod på et gennemspillet angreb.

Synderen fra straffesparket, Jonathan Viera, fik revanche, da han med en reducering bragte lidt spænding tilbage i kampen fem minutter før pausen.

Spændingen sivede dog hurtigt ud igen kort efter, da Arda Turan blev dobbelt målscorer. Tyrkeren dukkede umarkeret op ved bageste stolpe og sparkede et indlæg i mål til pausestillingen 3-1.

Et kvarter før tid fremprovokerede Diego Costa et selvmål, men allerede minuttet efter fik Rayo Vallecano bolden i nettet i den rigtige ende. Reduceringen var kampens sidste mål, og Rayo må sande, at det ser sort ud efter 2-4-nederlaget.

Den lille Madrid-klub har fem point op til den rigtige side af nedrykningsstregen.

Tidligere søndag udbyggede Athletic Bilbao afstanden ned til Valencia på femtepladsen til fem point, da baskerne på imponerende vis slog Osasuna 5-1 på udebane i Pamplona.

Fjerdepladsen er særdeles vigtig i La Liga, da den giver adgang til Champions League-kvalifikationen.