Atletik-præsident: Antidoping-arbejdet er exceptionelt

Doping er en "plage", og "sporten er død", hvis ikke tilskuerne tror på det, de ser på atletikbanen.

Sådan siger den afgående præsident for Det Internationale Atletikforbund (IAAF), Lamine Diack, til det franske nyhedsbureau AFP i kølvandet på beskyldninger om omfattende snyd blandt atletikudøverne.

Men samtidig slår han fast, at han har fuld tillid til det antidopingarbejde, der udføres for at sikre rene atletikkonkurrencer.

- Trods de nylige beskyldninger tvivler jeg ikke på kvaliteten af IAAF's antidopingarbejde igennem mange årtier. Det har været exceptionelt, siger 82-årige Lamine Diack, som snart erstattes som præsident.

Ny præsident bliver enten stangspringslegenden Sergej Bubka eller forbundets nuværende vicepræsident Sebastian Coe. Sidstnævnte kaldte for nylig beskyldningerne om omfattende dopingsnyd for en "uretfærdig krigserklæring mod atletikken".

Atletikken er sendt ud i et stormvejr, efter at den tyske tv-station ARD og den britiske avis Sunday Times for nylig kunne afsløre, at en stor del af mere end 12.000 afgivne dopingprøver fra atleter fra 2001 til 2012 viste mistænkelige værdier.

Og søndag fik påstandene ny næring i Sunday Times. Avisen har talt med forskerne bag en stor undersøgelse af topidrætsfolk, hvor hver tredje indrømmede at have dopet sig.

Avisen beskylder Det Internationale Atletikforbund (IAAF) for at tilbageholde de opsigtsvækkende resultater, og det samme gør det tyske universitet, hvor rapporten blev lavet for fire år siden.

Undersøgelsen konkluderer, at mellem 29 og 34 procent af de 1800 deltagere ved VM i atletik i Sydkorea i 2011 havde forbrudt sig mod dopingreglerne i løbet af det sidste år op til VM.

Ifølge Sunday Times blev forskerne bag undersøgelsen bedt om at underskrive en fortrolighedserklæring, som forbød dem at tale om afsløringerne.

Den afgående IAAF-præsident understreger vigtigheden af en ren sport.

- IAAF er fuldt ud klar over vigtigheden af troværdighed i konkurrencerne. Jeg har mange gange sagt, at når den dag kommer, hvor vi ikke længere kan tro på det, vi ser, så er sporten død.

- Men jeg er overbevist om, at hovedparten af atleterne konkurrerer rent. Vi har en forpligtigelse overfor dem til at udrydde snyderne og sikre, at det er muligt at vinde som ren atlet, siger Lamine Diack.

Der skal vælges en ny præsident i IAAF i forbindelse med VM i Kina, mesterskaberne begynder 22. august og slutter otte dage senere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip