Atletikforbund mistænker 28 atleter for brug af doping

Det Internationale Atletik Forbund (IAAF) mistænker 28 atleter fra VM i 2005 og 2007 for at have brugt doping.

Det sker efter, at deres prøver er blevet analyseret igen. I alt fandt man 32 mistænkelige resultater fra de 28 atleters prøver. Det skriver Reuters.

- En stor del af de 28 atleter har stoppet karrieren, og nogle atleter er allerede blevet sanktioneret. Kun få af dem er stadig aktive, lyder det fra IAAF.

Atletikforbundet bekræfter, at alle er suspenderet, og ingen af dem deltager derfor ved VM i atletik i Beijing, der begynder 22. august. Navnene på de 28 atleter oplyses ikke.

VM i atletik i 2005 blev afholdt i den finske hovedstad Helsinki, mens verdensmesterskaberne to år senere blev afholdt i japanske Osaka.

I begyndelsen af august kunne den tyske tv-station ARD og den britiske avis Sunday Times afsløre, at en stor del af mere end 12.000 afgivne dopingprøver fra atleter fra 2001 til 2012 viste mistænkelige værdier.

I samme periode var der angiveligt mistænkelige værdier ved hver tredje medalje vundet i en udholdenhedsdisciplin ved VM eller OL, berettede medierne.

Beskyldningerne fik onsdag i sidste uge IAAF's vicepræsident og aktuelle præsidentkandidat, Sebastian Coe, op i det røde felt.

- Kampen starter nu. De (anklagerne, red.) er en krigserklæring mod min sport. Intet i vores store historie, når det gælder dopingtest, retfærdiggør et angreb som dette.

- Tanken om, at min idræt skulle have dækket over noget eller været inkompetent, kan ikke være længere fra sandheden, sagde Sebastian Coe til BBC for under en uge siden.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip