Atletikformand vil ikke acceptere sponsors farvel

Skrevet af admin

11/02/2016

Dagens topnyheder

Nestle vil ikke længere være sponsor for Det Internationale Atletikforbund (IAAF).

Fødevaregiganten er bange for, at tilknytningen til det doping- og korruptionsramte forbund vil skade firmaets image. Og det kan IAAF-præsident Sebastian Coe ikke forstå.

Coe nægter at acceptere Nestles beslutning om at trække sig som sponsor for et projekt, der skal fremme atletik blandt unge mennesker verden over.

- Jeg er vred og forfærdet over dagens beslutning omkring børneatletik. Vi vil ikke acceptere den. Det er børnene, som kommer til at lide, siger Sebastian Coe ifølge AFP.

Nestle oplyser, at firmaet indstiller sponsoratet med øjeblikkelig virkning.

- Beslutningen blev taget i lyset af den negative opmærksomhed forbundet med beskyldninger mod IAAF om korruption og doping i sporten, siger en talskvinde fra Nestle.

I en rapport langer en kommission nedsat af Det Internationale Dopingagentur (Wada) hårdt ud efter IAAF's øverste ledelse i sagerne om korruption i forbundet og statsstøttet doping i Rusland.

I rapporten udpeges den tidligere IAAF-præsident Lamine Diack som hovedskurken, og det noteres, at hans afløser og tidligere vicepræsident, Sebastian Coe, også må have kendt til dopingprogrammerne i Rusland.

- Korruptionen var forankret i organisationen, siger Dick Pound, der er leder af kommissionen bag rapporten.

- IAAF-bestyrelsen kan umuligt have været uvidende om omfanget af doping inden for atletik, og at antidopingreglerne ikke blev overholdt, siger Pound.

Engelske Sebastian Coe er selv tidligere atlet og vandt blandt andet OL-guld i 1500 meter i både 1980 og 1984.

/ritzau/