Atletikpræsident er rystet over bestikkelsesanklager

Det Internationale Atletikforbunds (IAAF) præsident, Sebastian Coe, er i chok over de anklager, som er blevet rettet mod forbundet og især dets forhenværende præsident Lamine Diack.

Tidligere på ugen kom det frem, at fransk politi efterforsker en sag, som handler om, at Diack har modtaget bestikkelse for at dække over atleters positive dopingprøver.

- At folk i vores sport angiveligt har afpresset atleter, som havde overtrådt dopingreglerne, for penge, er afskyeligt, siger Sebastian Coe i en meddelelse, skriver Reuters.

Anklagerne mod Lamine Diack, der blev afløst som præsident af Coe for få måneder siden, går både på bestikkelse og hvidvaskning af penge.

Ifølge anklagerne har den tidligere IAAF-præsident modtaget over en million euro (7,5 millioner kroner) i bestikkelse fra russiske atleter i 2011 for at dække over positive dopingprøver.

Atletikforbundet kom allerede i stormvejr tidligere på året, da en dokumentar på den tyske tv-station ARD såede voldsom tvivl omkring troværdigheden i sporten.

Ifølge dokumentaren viste lækkede testresultater, at et væld af atleter har afgivet mistænkelige blodprøver, som IAAF aldrig har gjort noget ved.

Det skulle blandt andet dreje sig som blodprøver fra mange OL- og VM-medaljevindere helt tilbage fra omkring årtusindskiftet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip