ATP-formand afviser sololøb i Dong-sagen

Siger Folketingets Finansudvalg torsdag nej til at indgå en aftale om en kapitalindsprøjtning til Dong Energy fra det amerikanske investeringsselskab Goldman Sachs, så er det også et nej til 2,2 milliarder kroner fra ATP, skriver Jyllands-Posten.

- Det er en samlet kapitaludvidelse, som bliver forelagt for Finansudvalget, siger formand for ATP Jørgen Søndergaard.

Det er ATP, PFA og Goldman Sachs, der har tilbudt at købe 26 procent af det danske energiselskab Dong for 11 milliarder kroner.

Han ønsker ikke at forholde sig direkte til, hvad der sker, hvis Dong-salget ikke bliver godkendt under torsdagens udvalgsmøde, men siger:

- Det, vil jeg mene, vil være noget uforudsigeligt, siger Jørgen Søndergaard, men han slår samtidig fast, at en pause eller et nej til at sælge ud af Dong til Goldman Sachs også vil sætte ATP's investering på standby.

Dermed øger den lønmodtagerejede pensionsgigant indirekte presset på Folketingets partier inden den vigtige afstemning, som kan sikre Dong nye penge, skriver avisen.

Og der er brug for hver en krone, fastslår Jørgen Søndergaard.

- Vi vil ikke kommentere den politiske proces, men det er vores vurdering, at Dong har et behov for en kapitaltilførsel.

- Det er jo hele grunden til, at vi også er gået ind i dette forløb, siger Jørgen Søndergaard, der dermed melder sig på banen for første gang, siden Dong-salget blev annonceret den 2. oktober 2013.

Torsdag aften valgte SF's landsledelse på et hasteindkaldt møde at tilslutte sig aftalen.

Dermed tegner der sig fortsat et flertal sammen med Socialdemokraterne, De Radikale, Venstre, De Konservative og Liberal Alliance, der alle ventes at stemme aftalen igennem i Folketingets Finansudvalg torsdag.

/ritzau/

Dagens Gossip