ATP sikrer pensionsopsparere et afkast på 16 milliarder

Skrevet af admin

04/02/2016

Dagens topnyheder

Alle med pensionsopsparing hos ATP - og det er langt de fleste af os - har grund til at glæde sig over sidste års aktiefest, som har været medvirkende til et pænt investeringsafkast i pensionskassen.

Alt i alt lyder investeringsafkastet på 16,5 milliarder kroner. Det svarer til en forretning på 17,2 procent før skat og omkostninger er trukket fra.

- Vi er meget tilfredse med vores investeringsafkast. Vores danske aktieportefølje klarede sig usædvanligt godt, og dertil kom så gode afkast fra vores unoterede aktieportefølje, vores ejendomme og vores infrastrukturinvesteringer, siger ATP's direktør Carsten Stendevad.

Helt præcist lykkedes det for ATP at opnå et afkast på 7,5 milliarder kroner eller 48 procent på beholdningen af danske aktier.

Men omvendt måtte man på grund af faldende priser på verdensmarkedet konstatere et tab på råvarer på 1,5 milliarder kroner.

Alt i alt er der dog grund til at glæde sig over, at vi i gennemsnit lever knap tre måneder længere, og at ATP også har taget højde for dette i form af forøgede garanterede ydelser.

Derudover er udgifterne til administration faldet med 7 procent og udgør nu årligt 57 kroner pr. medlem.

ATP er en obligatorisk pensionsopsparing med knap fem millioner medlemmer, som sidste år udbetalte 14,6 milliarder kroner til en lille million pensionister.

Halvdelen af de nuværende folkepensionister har ingen anden opsparing end ATP-pensionen.

/ritzau/