Auken: Klimasikring bør give forsikringsrabat til husejere

Mange husejere har i de forgangne måneder fået sig lidt af en overraskelse, når de har set beløbet på girokortet fra forsikringsselskaberne. I nogle områder er priserne steget med over 100 procent. Især folk med kældre har været hårdt ramt.

- Du kan få rabat på din indboforsikring, hvis du sætter en tyverialarm op. Derfor bør der være en rabat at hente, hvis man for eksempel installerer et højvandslukke for at undgå oversvømmelse i kælderen, siger Ida Auken, miljøminister i en pressemeddelelse.

En af årsagerne til prisstigningerne er, at det nu er tid til at betale regningen på 6,2 milliarder kroner, som skaderne i forbindelse med oversvømmelserne i juli og august 2011 beløb sig til.
En høj pris der dog kunne have været væsentligt lavere, hvis flere husejere havde klimasikret deres boliger ved at lave en pumpebrønd, et højvandslukke eller et omfangsdræn. Det er netop den type investeringer, ministeren mener, husejerne skal have kontant belønning for.

- Jeg forstår selvfølgelig godt, at det koster forsikringsselskaberne, at vi får mere ekstremt vejr. Men det er en samfundsopgave at klimasikre, så derfor bør forsikringsselskaberne også tage deres ansvar på sig og sænke priserne i områder hvor husejere og kommuner rent faktisk forsøger at gøre noget ved problemet, siger Ida Auken.

På opfordring fra ministeren går Miljøministeriet i dialog med de store forsikringsselskaber for at høre, om ikke man i fællesskab kan finde en model for, hvordan forsikringsselskaberne kan differentiere priserne.

Dagens Gossip