Auken og Enhedslisten vil undersøge hormonforstyrrende stoffer

Miljøminister Ida Auken og Enhedslisten vil bruge to millioner kroner på at undersøge, hvor meget børn bliver udsat for de UV-filtre, der mistænkes for at være hormonforstyrrende.

UV-filtre findes blandt andet i solcreme, tøj og emballage til fødevarer.

- Hvis vi skal lovgive mod hormonforstyrrende stoffer, så er det afgørende, at vi har den nødvendige viden. Vi mistænker nogle af UV-filtrene for at være hormonforstyrrende, og undersøgelsen skal give os viden til at komme med helt konkrete anbefalinger om, hvordan små børn kan beskyttes mod hormonforstyrrende stoffer, siger miljøminister Ida Auken.

Ud over at undersøge, hvor meget børn bliver udsat for UV-filtre, skal det undersøges, om der er en sammenhæng mellem niveauerne af UV-filtre og køns- og væksthormoner i børnenes blod.

- Vi ved meget lidt om, i hvilket omfang både børn og voksne bliver udsat for de UV-filtre, som mistænkes for at være hormonforstyrrende. UV-filtrene findes i solcreme, men noget tyder på, at børn ikke kun udsættes for UV-filtrene derfra. Derfor er det afgørende, at vi øger vores viden på det område, siger miljøordfører Lone Loklindt, Radikale Venstre.

Også Enhedslistens miljøordfører Per Clausen understreger projektets relevans:

- Børn er særligt sårbare for påvirkninger fra hormonforstyrrende stoffer, og det er derfor vigtigt at begrænse deres samlede påvirkning fra disse stoffer. Dette projekt giver os mulighed for at undersøge, om der kan være flere kilder til børns udsættelse for UV-filtre, påpeger Per Clausen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip