Auri Skarbalius' nye job er et 'hygge-projekt'

Auri Skarbalius er ny træner i den lille sjællandske klub Haslev FC. Men selvom det er et stort skridt ned ad på karrierestigen, betyder det ikke, at litaueren ikke længere har ambitioner som træner.

Der blev nok løftet et par øjenbryn, da det tirsdag kom frem, at den tidligere Brøndby-træner Auri Skarbalius fremover skal stå i spidsen for Haslev FC. Men selvom det virker som noget af et scoop for sjællandsserie-klubben, behøver klubben nok ikke give Auri et skab i omklædningsrummet.

Auri Skarbalius kan nemlig have forladt den lille klub igen, før blækket på kontrakten er nået at tørre:

- Aftalen er, at jeg er træner her året ud. Men vi har en aftale om, at jeg kan stoppe i klubben med dags varsel, hvis der skulle dukke et andet tilbud op. Det her er bare et hygge-projekt, siger Auri og fortsætter:

- Jeg savnede at have noget at lave i hverdagen, og her passede det her projekt godt ind. Jeg kendte Haslev i forvejen, fordi de er samarbejdsklub med HB Køge. Så jeg havde egentlig ikke brug for så meget betænkningstid, da de ringede.

- Hvis jeg kan være med til at give de her drenge lidt glæde ved fodbolden, føler jeg også, jeg giver lidt tilbage til dansk fodbold. Det er det, det her projekt drejer sig om.

Auri Skarbalius blev fyret i Brøndby i juni, efter han havde sikret klubben en sæson mere i Superligaen. I et interview med BT i august fortalte han, at han håbede at være tilbage som træner på højeste niveau i januar. Den drøm lever stadig:

- Jeg går stadig efter at træne på højeste niveau i Danmark eller udlandet. Man kan så vælge at sidde og vente eller gøre som mig at finde en klub, hvor jeg kan hygge mig, indtil det rigtige tilbud dukker op.

- Jeg føler mig meget privilegeret, fordi jeg bare kan tage et hyggejob. Jeg kunne også bare have ladet være med at lave noget. Men det gad jeg ikke. Nu har jeg haft en sommer, hvor jeg ikke har lavet noget. Nu må jeg i gang, siger han og understreger, at han ikke er bange for, at hans hop ned ad karrierestigen skræmmer eventuelt interesserede klubber væk:

- Det er ikke det her job, der afgør, om jeg er en god eller dårlig træner. Jeg er sikker på, at dem, der skal ansætte trænere, ved, hvad jeg står for.

Indtil videre glæder Haslev FC sig også bare over, at de har kunnet hente Auri til klubben. Håbet er, at han kan være med til at udvikle spillerne og holdet, fortæller formand Jens Hvidemose:

- Vi har ingen målsætning om at rykke op, og det har Auri heller ikke. Havde han det, var han ikke blevet ansat i Haslev. Ambitionerne er i stedet fokus på udvikling, og bliver resultaterne så gode, at de er til oprykning, er det selvfølgelig godt, siger han til Sjællandske.

Dagens Gossip