Australien advarer OL-deltagere om zikavirus

Skrevet af admin

27/01/2016

Mest læste i dag

Australske idrætsudøvere skal tage hensyn til den frygtede zikavirus, når OL afvikles i Rio de Janeiro til sommer. Især gravide skal passe på, oplyser landets olympiske komité onsdag.

- En udøver, som er gravid under legene, skal tage en grundig vurdering af risikoen, før hun vælger at rejse til Brasilien, lyder det fra Australiens Olympiske Komité (AOC) i en pressemeddelelse.

Den myggebårne zikavirus har indtil videre spredt sig til 27 lande, og virussen antages at kunne føre til, at et barn bliver født med en underudviklet hjerne.

Onsdag blev en mand indlagt på Aarhus Universitetshospital som den første dansker, der er konstateret smittet med virussen.

Zikavirussen overføres via myggearten Aedes, som ikke lever i Danmark. Den kan medføre muskel- og ledsmerter, hovedpine og øjenbetændelse, og der er ingen kur eller vaccine mod sygdommen.

AOC oplyser, at udøvere og ledere vil få uddelt myggespray, og de opfordres desuden til at gå med bukser, når de er på steder, hvor der er risiko for myggestik. Myggen trives blandt andet godt ved kysten og i søer og elve.

Statens Serum Institut råder rejsende i Syd- og Mellemamerika til at beskytte sig mod myggestik, og gravide frarådes at rejse dertil.

OL i Rio begynder 5. august og varer frem til 21. august.

/ritzau/