Australien vender tilbage i Eurovision

Det skabte røre og debat, da Australien i år fik lov at deltage i den store europæiske sangkonkurrence, Eurovision Song Contest.

Men seertallene og feedbacken på landets deltagelse har alligevel være så positiv, at Australien får lov at deltage igen, når Eurovision bliver afholdt i Stockholm i 2016.

Det oplyser European Broadcasting Union (EBU), der står bag showet, i en pressemeddelelse.

- Feedbacken fra seerne, fans, pressen og de pæne seertal efter Australiens deltagelse i 2015 var overvældende, siger Jon Ola Sand, der er executive supervisor af sangkonkurrencen på vegne af EBU.

- Vi tror meget stærkt på, at Eurovision Song Contest har potentialet til at udvikle sig til et globalt event, og Australiens fortsatte medvirken er et spændende skridt i den retning, selvom vi endnu ikke ved, hvorledes sådan et event vil se ud i fremtiden, siger han.

Australien var i år inviteret i anledningen af showets 60 års jubilæum, og var dermed direkte kvalificeret til den store finale. Men næste år skal landet indstille sig på at skulle synge sig igennem en semifinale for at nå til det eftertragtede show.

Skulle Australien gå hen og vinde Eurovision, vil showet dog ikke blive holdt "down under" i 2017. I stedet er det besluttet, at Australien skal vælge et europæisk med-værtsland, således at showet kan holdes der.

Australien blev nummer fem i årets show, der foregik i Wien i Østrig. Her stillede landet op med sangeren Guy Sebastian og nummeret "Tonight Again".

I 2016 foregår konkurrencen fra den 8-14. maj i den svenske hovedstad.

/ritzau/

Dagens Gossip