Australien vil holde russisk atletik væk fra OL

Russisk atletik og russisk idræt har sendt rystelser gennem idrætsverdenen efter rapporten om doping i atletik.

Antidopingorganisationen Wada anbefaler, at Ruslands atletikforbund bliver suspenderet fra Det Internationale Atletikforbund, indtil det har tilpasset sig Wadas regelsæt, og nu tager Australien skridtet videre.

Australiens olympiske komité fortæller i en meddelelse tirsdag, at den vil støtte et forbud mod russiske atletikfolk ved næste års OL i Rio.

- Vi vil i høj grad støtte, at russiske atletikfolk forbydes deltagelse ved OL, hvis deres forbund ikke lever op til Wadas kodeks, siger Kitty Chiller, som er Australiens chef de mission i Rio i 2016.

- Hvis Rusland ikke er med i Rio, tror jeg, at atletikkens ry og rygte vil blive bestyrket, fordi publikum så vil vide, at alle atleter er rene og konkurrerer i den sande olympiske ånd, siger Kitty Chiller videre.

Wada-rapporten, som blev offentliggjort mandag, indikerede systematisk snyd, som blev udført med den russiske regerings vidende. Det handlede blandt andet om, at dopingprøverne blev analyseret på et "ikke-Wada-godkendt" laboratorie.

Rusland skal være vært for junior-VM i atletik i 2016. Phil Jones, der er præsident for Australiens atletikforbund, stiller spørgsmål ved, hvorvidt russerne er en passende vært for den begivenhed.

/ritzau/

Dagens Gossip