Australiens regering vil ligestille atleters rejseregler

Skrevet af admin

03/02/2016

Dagens topnyheder

Den australske regering har stillet krav til nogen af landets største sportsforbund om, at de skal indføre ligestilling omkring deres rejseregler, hvis ikke de skal have skåret i deres støtte.

Australiens Basketball Union kom under kraftig beskydning under OL i London, efter det kom frem, at deres medaljevindende kvindehold fløj på økonomiklasse, mens deres langt mindre succesfulde mænd fløj på business class.

Også Australiens Fodboldforbund og Australiens Cricketforbund tilbyder dårligere rejsevilkår for kvindelige atleter end for mandlige.

Den australske sportsminister Sussan Ley og den Australske Sports Kommission, ASC, har skrevet til de 30 største organisationer med krav om, at reglerne skal ændres. Det skriver det Australske medie ABC.

- I år 2016 findes der ingen forsvarlig grund til, at kvindelige atleter skal rejse på en anden klasse end de mandlige, når man deltager i store internationale sportsbegivenheder, står der i brevet.

- Vi foreslår nu, at der bliver indført en kønsneutral rejsepolitik for større mesterskaber og begivenheder. Det bliver en betingelse for støtte fra ASC, står der.

Forbundet for Professionelle Australske Fodboldspillere, PFA, skrev i en meddelelse, at de "langt om længe" byder det nye udspil velkommen.

- Kvinder er konsekvent blevet behandlet som andenrangs borgere frem for de verdensklasseatleter, de er, skriver PFA's spillertalsmand Kathryn Gill i meddelelsen.

Det Australske Cricketforbund, CA, indrømmer, at de har forskellige rejsestandarder for mænd og kvinder, og forbundet siger, de er opsatte på at lave om på de forskellige rejsestandarder.

/ritzau/