Australier afslutter stærkt udbrud med skarp spurtsejr

Australieren Michael Matthews (Orica-BikeExchange) havde den bedste timing og vandt en flot sejr, da en stærk seksmandsgruppe tirsdag nåede målstregen i Revel på 10. etape af Tour de France.

I en skarp finish med blandt andre Peter Sagan (Tinkoff), Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) og Greg Van Avermaet (BMC) var det Matthews, der på de afsluttende meter vandt karrierens første etapesejr i det prestigefyldte løb.

Tirsdagens etape vil blive husket for den meget stærke udbrydergruppe, men næppe for hovedfeltets indsats, i det førende Chris Froome og hans Sky-mandskab kontrollerede etapen med sikker hånd og på intet tidspunkt forsøgte at lukke hullet op til de forreste.

Ingen af udbryderne var en trussel i klassementet, og Froome fortsætter dermed i den gule trøje på 11. etape onsdag.

Peter Sagan måtte efter insisterende kørsel hele dagen nøjes med andenpladsen på etapen, men til gengæld generobrede han den grønne pointtrøje, som det så ud til at være ambitionen fra start.

Særligt Sagan var nemlig særdeles aggressivt kørende, da udbruddet blev etableret på den 22 kilometer lange kategori-1-stigning, som etapen startede op ad.

Hans tempo fik de andre sprintere smidt af, og på den anden side af bjerget havde han fået deltagelse af 14 stærke følgesvende. Vincenzo Nibali (Astana), Stephen Cummings (Dimension Data) og Daryl Impey (Orica-BikeExchange) var også blandt dem.

Sagans mission om at kunne køre hen til dagens indlagte pointspurt uden selskab af sine sprintrivaler var lykkedes.

I den indlagte spurt tog slovakken upresset de 20 point til pointkonkurrencen. Etapesejren ville han dog aldrig få foræret lige så let.

I alt ni af de 15 udbrydere havde tidligere vundet en etape i Tour de France – og hele 24 etapesejre havde de ni tilsammen tegnet sig for, optalte letour.fr.

Derudover havde seks af de 15 tidligere kørt i løbets gule førertrøje.

Deres styrke i afslutningerne kunne man ikke tage fra dem, og med 50 kilometer til mål havde de 5.30 minutter ned til det stadigt mere resignerende hovedfelt.

Som sådan var der dækket op til taktiske lækkerier.

Sagan splittede frontgruppen i to, og spurten blev en åben slagudveksling mellem de seks stærkeste.

Fem af dem havde vundet en Tour-etape før – og det siger en del om Matthews sejr, at han i det selskab fik sin første etapegevinst til samlingen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip