Australier vinder speedwaygrandprix i Tjekkiet

Australske Jason Doyle vandt det tjekkiske grandprix i Prag lørdag aften.

Efter grandprixet i Horsens, hvor Nicki Pedersen var den eneste dansker, der gik videre til semifinalen, gik det bedre for danskerne i sæsonens fjerde grandprix i VM-serien.

Både Niels-Kristian Iversen og Nicki Pedersen kørte sig i semifinalen på den tjekkiske bane, der var præget af et ordentligt regnskyl, som ramte banen eftermiddagen inden løbet.

De to danske semifinalister måtte op imod hinanden i den første semifinale. Nicki Pedersen lå dog sidst og stod af cyklen inden mållinjen, mens Niels-Kristian Iversen sikkert kørte finalepladsen hjem, da han blev nummer to.

I finalen var det dog australske Jason Doyle, der sikkert vandt sin første grandprixsejr, mens Niels-Kristian Iversen måtte nøjes med en fjerdeplads.

Det startede ellers fint for danskerne. Både Nicki Pedersen og Peter Kildemand snuppede en andenplads i henholdsvis første og andet heat.

Det var dog Niels-Kristian Iversen, der var allerbedst af danskerne i de indledende heats. Han overhalede i fjerde heat Fredrik Lindgren i det sidste sving og kunne dermed snuppe de tre point.

Den succes gentog Niels-Kristian Iversen, da han også var hurtigst i ottende heat. I heatet efter stødte den 34-årige dansker dog ind i den forsvarende verdensmester Tai Woffinden.

Selv om danskeren først så ud til at være hurtigere end verdensmesteren fra 2015, kunne han ikke holde farten og blev nummer tre, mens Nicki Pedersen i samme heat var forvist til sidstepladsen.

I femte heat gik det galt for Peter Kildemand, da han blev udelukket efter at være kørt ind i britiske Chris Harris, mens Nicki Pedersen i samme heat tog en andenplads. I Peter Kildemands næste heat blev det ikke bedre, og han blev nummer tre.

I 15. heat skulle Peter Kildemand op imod Niels-Kristian Iversen. Det blev kun til en tredjeplads for Niels-Kristian Iversen, mens Peter Kildemand sluttede sidst. Selv om Peter Kildemand hev en sejr hjem i 20. heat, var det ikke nok til en semifinaleplads.

Nicki Pedersen, der har døjet med en skadet finger, sikrede sig i 17. heat en sejr. Det var lige præcis nok til at komme i semifinalen sammen med Niels-Kristian Iversen, der i 18. heat fik et enkelt point.

I semifinalen stod de to danskere over for hinanden, og kun Niels-Kristian Iversen var hurtig nok til en finale. I finalen lå han længe til en tredjeplads, men blev til sidst overhalet og missede lige akkurat podiet.

I den samlede stilling fører amerikaneren Greg Hancock med 56 point. Peter Kildemand ligger på ottendepladsen med 34 point lige foran Nicki Pedersen, der har 32 point.

Niels-Kristian Iversen er nummer 12 med 30 point.

Det næste grandprix er det britiske, der køres 9. juli i Cardiff.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip