Australieren Porte tager det hele i Paris-Nice

15/03/2015

Den australske cykelrytter Richie Porte (Sky) vandt søndag cykelløbet Paris-Nice for anden gang i karrieren.

Sky-rytteren lå nummer to før søndagens 9,5 kilometer enkeltstart, 36 sekunder efter Tony Gallopin (Lotto-Soudal), som han besejrede klart søndag.

Porte vandt sidste etape og med den også løbet.

Gallopin havde allerede mistet sin førertrøje ved mellemtiden midtvejs på den korte enkeltstart op af bjerget Col d'Eze ved Nice. Han imponerede med etapesejr søndag, men blev kørt helt ud af podiet søndag.

Jakob Fuglsang var på femtepladsen inden søndagens enkeltstart, men Astana-rytteren kørte ikke op til sit bedste i kampen mod uret, så han kunne ikke leve op til sin egen målsætning om at forbedre sidste års samlede femteplads.

Danskeren blev nummer 14 på enkeltstarten og blev denne gang nummer syv samlet, kun to sekunder efter Tony Gallopin, som rutsjede fra første- til sjettepladsen.

Årets Paris-Nice udmærkede sig blandt andet ved, at tre ryttere sluttede i stort set samme tid, så placeringerne som nummer to, tre og fire blev afgjort ved hundrededele af sekunder.

Nu fik verdensmester Michal Kwiatkowski (Etixx-Quickstep) andenpladsen og Simon Špilak (Katusha) blev nummer tre. I stort set samme tid måtte portugiseren Rui Costa (Lampre) tage til takke med fjerdepladsen. De var alle 30 sekunder efter Richie Porte.

Michael Valgren (Tinkoff-Saxo), som imponerede lørdag, blev samlet nummer 42.