Australsk baskettalent valgt som den første i NBA-draft

Den 19-årige australske basketballspiller Ben Simmons blev natten til fredag valgt som den første i den såkaldte NBA-draft.

I den årlige draft kan de amerikanske basketball-klubber i NBA på skift sikre sig kontraktrettighederne over flere af de største talenter fra hele verden.

Det var Philadelphia 76ers, der slog kløerne i den unge playmaker fra Melbourne.

Sidste gang, Philadelphia-holdet var førstevælger, var for 20 år siden, hvor den senere superstjerne Allen Iverson blev draftet til klubben.

- Det føles utroligt, siger Ben Simmons.

- Man kan gøre alt, man sætter sig for. Jeg har ønsket, at dette skulle ske, siden jeg var fem, seks eller syv år gammel, og nu er det endelig lykkedes for mig, siger australieren ifølge AFP.

I sidste sæson optrådte det unge stortalent for collegeholdet Louisiana State, hvor han i gennemsnit bidrog med 19,2 point og 11,8 rebounds per kamp.

Ben Simmons kommer til en klub, der i de senere sæsoner har været blandt de dårligste i NBA med blot 47 sejre og hele 199 nederlag siden 2013.

Los Angeles Lakers var andenvælger i draften og sikrede sig forwarden Brandon Ingram, mens Boston Celtics som nummer tre på listen valgte Jaylen Brown.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip