Australsk livredder kalder prinse-redning udramatisk

Skrevet af admin

21/12/2015

Dagens topnyheder

Det var uden større dramatik og fare, da kronprins Frederiks 10-årige søn, prins Christian, torsdag blev undsat af en australsk livredder. Det fortæller chefen for livredderen, der plukkede prins Christian fra bølgerne, til det australske medie 7 News.

I australske medier har det været beskrevet som om, at prins Christian var i livsfare, men det er ifølge Kongehuset og nu altså den livredder, der stod for aktionen, ikke tilfældet.

- Det var en meget simpel, kort tur for ham. Han havde det fint og hans forældre takkede livredderen, da de forlod stranden. Det var meget udramatisk, siger chefen for området Gold Coasts livreddere, Warren Young, og fortsætter:

- Det er noget, vi gør hele tiden. Det er vores job. Men denne gang var det udlændinge og selvfølgelig ret kendte udlændinge.

Ifølge Warren Young var livredderen Nick Malcolm helt uvidende om, at det var en dansk prins, han havde reddet, indtil efter aktionen.

Nick Malcolm har endnu ikke udtalt sig, men lader Warren Young gøre det.

- Hans telefon har ringet uafbrudt. Han er en livredder, og han er god til at redde folk. Han er ikke vant til den slags opmærksomhed, for han gør bare sit arbejde hver dag, siger Warren Young.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er på juleferie i Tasmanien. Hændelsen skete, da parret sammen med deres fire børn var ude at bade ved stranden Mermaid Beach ved byen Gold Coast, som ligger på den østlige australske kyst.

Her blev prins Christian fanget af en strøm, og blev hentet af en livredder på et surfbræt.

Prins Christian er nummer to i arvefølgen til den danske trone efter sin far kronprins Frederik.

Den 10-årige prins er, ud over kommende konge af Danmark, ifølge Warren Young "en god lille svømmer", der ikke gik i panik.

/ritzau/