Australsk outsider tager sejren i Tour Down Under

Skrevet af admin

25/01/2015

Mest læste i dag

For en uge siden var Rohan Dennis (BMC) en af det professionelle cykelfelts mere anonyme ryttere, men den 24-årige australier har i høj grad kørt sig ind i rampelyset i årets første world tour-løb.

Søndag morgen dansk tid kunne han lade sig hylde som vinder af etapeløbet Tour Down Under - karrierens største triumf for Rohan Dennis, der holdt to langt mere prominente landsmænd, Richie Porte (Sky) og Cadel Evans (BMC) bag sig i den samlede stilling.

Sejren blev reelt sikret allerede lørdag, da Dennis beholdt førertrøjen efter det afsluttende ridt op ad Old Willunga Hill, for søndagens afsluttende 90 kilometer omkring Adelaide ville normalt ikke byde på de store forskydninger i feltet.

Favoritterne holdt sig da også samlet uden problemer, og de kunne se hollænderen Wouter Wippert (Drapac) spurte sig til sejren på sjette og sidste etape.

Dennis giver efter den samlede sejr en del af æren til sin holdkammerat, den tidligere Tour de France-vinder Cadel Evans, som gav en hjælpende hånd på den sidste etape.

- Han sagde bare: Følg mig. Han holdt sig selvfølgelig tæt på Richie Porte og sørgede for, at han ikke tabte tid, siger Rohan Dennis ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den hidtil relativt ukendte BMC-rytter har også profiteret af at kunne agere i skyggen af sin berømte holdkammerat.

- Når vi går ud for at få en kop kaffe efter middagen, løber alle efter ham. Alle vil tale med ham, og selv om jeg førte løbet, kunne jeg gå i fred, så det var helt perfekt, lyder det fra Rohan Dennis.

Han vandt med to sekunder ned til Porte og 20 sekunder til Evans og afløser dermed landsmanden Simon Gerrans som vinder af årets første store etapeløb.

Bedste dansker blev Lars Bak (Lotto-Soudal), der sluttede som nummer 23.

/ritzau/