Australsk premierminister i valgkamp rodet ind i Panama-læk

Den australske premierministers navn er at finde i de såkaldte Panama-papirer ifølge erhvervsmediet Australian Financial Review (AFR).

Malcolm Turnbull, der for få dage siden udskrev parlamentsvalg til afholdelse i juli, menes dog ikke at have gjort noget ulovligt, lyder det.

Panama-papirerne stammer fra en lækage fra det panamanske advokatfirma Mossack Fonseca, der har hjulpet adskillige firmaer og privatpersoner med at oprette selskaber, der kan bruges til at unddrage skattebetalinger.

Premierminister Turnbull har ifølge AFR været direktør i et firma med base på De Britiske Jomfruøer.

Det hele ligger en del år tilbage. Turnbull, som har skabt en formue inden for bankverdenen, blev i 1993 en del af bestyrelsen i selskabet Star Mining NL, der er noteret i Australien.

Premierministeren blev efterfølgende ansat som direktør i datterselskabet Star Technology Services med hovedsæde på De Britiske Jomfruøer. Datterselskabet stod som ejer af koncernens andel i et sibirisk guldmineprojekt.

Star Technology Services blev ifølge AFR oprettet og administreret af Mossack Fonseca, der er blevet kendt verden over efter den enorme lækage.

Turnbulls navn står ikke i den database, der er blevet gjort tilgængelig for offentligheden, men et sted i de oprindelige 11,5 millioner dokumenter, som kun en række journalister har adgang til.

En talsmand for Australiens premierminister siger, at Turnbull ikke var klar over, at selskabet havde været administreret af Mossack Fonseca.

Turnbull forlod direktørposten i 1995 med den begrundelse, at han havde travlt med sit øvrige arbejde i Australien.

Malcolm Turnbull har været premierminister siden september sidste år, hvor han kom til magten efter et opgør med den nu tidligere partileder i det liberale parti Tony Abbott.

Der er parlamentsvalg 2. juli, og de nuværende meningsmålinger viser dødt løb mellem den nuværende regeringskoalition og oppositionen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip