Australsk premierminister møder Mary: En stor fornøjelse

Australiens premierminister, Tony Abbott, roste den danske kronprinsesse Mary, da han lørdag trykkede hånd med kronprinsparret i forbindelse med deres besøg i Sydney.

Kronprins Frederik og australsk-fødte Mary var med til at lancere et nyt onlinesystem mod mobning af børn, og Tony Abbott var særligt begejstret for, at kronprinsessen tog sig tid til at være med til begivenheden.

- Tak, Deres Kongelige Højhed, for den store interesse, som De viser over for det land, hvor De er født. Og tak for det arbejde, som De gør for Deres folk i Danmark og rundt omkring i verden, siger Tony Abbott.

Kronprinsparret er på besøg i den australske storby som officielle protektorer for 40-års jubilæet for Sydney Opera House.

Mary er også international protektor for den velgørenhedsorganisation, The Alannah and Madeline Foundation, som lørdag lancerede den nye udgave af systemet eSmart, der skal styrke børns sikkerhed på blandt andet smartphones og tablets.

- Mobning er et seriøst problem, der har alvorlige konsekvenser for børns trivsel på længere sigt. Det er en universel udfordring, lyder det fra Mary, som holdt den afsluttende tale ved begivenheden i Sydney-forstaden Randwick.

- Hjemmet er ikke længere et fristed. Med den digitale revolution har mobning fået en ny platform at operere ud fra, siger kronprinsessen.

Ud over den australske premierminister var den danske kulturminister, Marianne Jelved (R), også til stede sammen med flere repræsentanter for The Alannah and Madeline Foundation.

Mary har også været optaget af kampen mod mobning i Danmark. Siden 2007 har hun gennem Mary Fonden været med til at bekæmpe og forebygge mobning i skoler og børnehaver gennem programmet "Fri for Mobberi".

Frederik og Marys besøg i Sydney kulminerer mandag aften med uddelingen af Kronprinsparrets Priser i Operahuset.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip