Australsk tennishåb håner Federer: Du er ikke så god

Skrevet af admin

24/01/2016

Dagens topnyheder

Den næsten evigt kontroversielle tennisspiller Bernard Tomic håner den tidligere verdensetter Roger Federer under Australian Open.

Det 23-årige australske tennishåb mener ikke, at Federer er tilnærmelsesvis ligeså god som den nuværende etter, serberen Novak Djokovic.

Udmeldingen kommer, efter at Federer forud for Australian Open har udtalt, at Tomic vil få problemer med blive en fast del af top-10 på verdensranglisten.

Federer har henvist til, at Bernard Tomic i mange år har talt om at nå top-10, men hidtil har australieren med Federers ord "skudt langt forbi". Det har fået Tomic til at svare igen.

- Han har sine forudsigelser. Jeg synes også, at han er langt fra Djokovic.

- Hvis han mener, at jeg er langt fra top-10, så tror jeg også på min egen forudsigelse om, at han er langt væk fra Novaks niveau lige nu, siger Bernard Tomic.

Australieren, der aktuelt er placeret som nummer 17 på verdensranglisten, har for tredje gang i karrieren spillet sig videre til fjerde runde i Melbourne. Kritikken fra Federer har en positiv effekt på ham, fortæller han.

- Det motiverer mig. Jeg arbejder på det. Når jeg spiller godt, så er jeg en top-8-spiller i verden. Det er der, jeg hører til, mener Bernard Tomic.

Australieren føler selv, at han har niveauet til at begå sig i toppen, men han erkender, at niveauet svinger for mig.

- Det handler om blive der i et stykke tid. Om at holde niveau. De gutter, der har været deroppe i de seneste fem-seks år - for eksempel Tomas Berdych, David Ferrer, Kei Nishikori - holder niveau.

- Det vil jeg også, og forhåbentlig kan jeg blive bedre, når jeg kommer dertil, siger Tomic.

Den 23-årige australier skal i fjerde runde i Australian Open møde verdensranglistens nummer to, briten Andy Murray.

/ritzau/