Australsk universitet trækker sig fra Lomborg-projekt

Skrevet af admin

09/05/2015

Dagens topnyheder

Et australsk universitet har trukket sig fra en aftale med den kontroversielle klimadebattør Bjørn Lomborg om at skabe en tænketank i Australien. Det skriver The Sydney Morning Herald.

Den australske stat havde besluttet at støtte et "Australian Consensus Centre" med fire millioner dollar, og den danske forsker indledte et samarbejde med University of Western Australia.

Men ifølge den australske avis har universitetet nu trukket sig efter pres fra medarbejdere på universitetet og fra offentligheden.

- Jeg har talt med regeringen, og Bjørn Lomborg og har fortalt dem om de barrierer, som lige nu eksisterer mod centret, og om universitetets beslutning om at annullere kontrakten og give pengene tilbage til regeringen, siger Paul Johnson, vicerektor på universitetet.

Han fortæller ifølge The Sydney Morning Herald, at man ikke havde forudset så stærke og passionerede reaktioner på samarbejdet med Bjørn Lomborg.

Han mener ikke, at universitetet kan give skatteyderne noget for pengene med den meget begrænsede støtte, der har været til projektet fra det akademiske miljø og medarbejdere på universitetet.

En talsmand for det australske udenrigsministerium har ifølge avisen udtalt, at man er sikker på, at man vil kunne finde et andet hjem til Lomborgs australske tænketank.

Bjørn Lomborg blev verdenskendt på grund af hans holdninger om, at miljøforkæmperes forudsigelser og teorier om blandt andet global opvarmning er overdrevne.

/ritzau/