Australske skovbrande kan blive de værste i 30 år

Skrevet af admin

03/01/2015

Dagens topnyheder

Snesevis af huse frygtes at være blevet slugt af flammer i voldsomme skovbrande i den sydlige del af Australien.

Brandmænd kæmper en indædt kamp for at få styr på ilden, der lørdag lokal tid beskrives som ude af kontrol.

- Vi har registreret adskillige brande på tværs af staten (delstaten South Australia, red.) i dag, og vi arbejder stadig med at få kontrol over flere brande, der brød ud i går, siger Rob Sanford, talsmand for statens brandvæsen, til tv-stationen ABC.

- Den største brand, som vi er mest bekymret over, er i Mount Lofty-området nordøst for Adelaide (hovedstaden i South Australia, red.). Ilden brænder frit gennem meget tungt krat, og en række lokalsamfund er i fare på grund af branden, tilføjer han.

Også i delstaten Victoria huserer der brande i flere skovområder.

Brandene tyder på at blive de værste, der har ramt området i godt 30 år, skriver nyhedsbureauet AFP.

- På nuværende tidspunkt er vi vidner til en brand, der er ekstrem farlig og brænder under ekstremt vanskelige forhold, siger delstatens brandchef Greg Nettleton til AFP.

I 1983 omkom 70 mennesker, mens tusindvis af private hjem og offentlige bygninger blev ødelagt.

På grund af kraftig vind og vindstød i flere retninger spreder brandene sig uforudsigeligt. Det betyder, at brandfolkene formentlig ikke kan komme til at slukke ilden, før vejret tillader mere sikre forhold.

Mennesker i området opfordres til at forlade deres hjem øjeblikkeligt, hvis det er muligt, i stedet for at forsøge at beskytte deres hjem og ejendomme mod flammerne.

Der er endnu ingen meldinger om tilskadekomne i forbindelse med brandene.

/ritzau/