Australske trænere truet med kniv af røvere i Rio

Skrevet af admin

07/08/2016

Mest læste i dag

To ro-trænere fra Australiens OL-hold har været udsat for et røveri i nærheden af en af Rios berømte strande.

Australierne, der blev truet med kniv, er ikke fysisk kommet noget til, skriver avisen Sydney Morning Herald.

Røveriet fandt sted fredag nær Ipanema-stranden, hvor det australske hold havde holdt en uformel åbningsceremoni.

De to trænere, der var iført OL-holdets officielle uniform, var på vej tilbage til deres hotel lige i nærheden af stranden, da de blev passet op af to teenagere.

En af teenagerne trak en kniv og truede parret, mens den anden tog halsgreb på en af trænerne og forlangte hans penge udleveret, oplyser Mike Tancred, talsmand for Australiens Olympiske Komité.

- Én træner blev frarøvet sin pung, der indeholdt et kreditkort, og han mistede også sin holdblazer, som han bar over armen. Begge mistede deres mobiltelefoner, siger talsmanden.

- De satte sig ikke til modværge. De gjorde, som røverne sagde, og afleverede alle deres ting, tilføjer han.

Sikkerheden for både deltagerne og tilskuerne ved OL har været en af arrangørernes store opgaver. Omkring 85.000 soldater og politifolk er sat ind for at sikre, at ingen kommer noget til under den 16 dage lange sportsbegivenhed.

Men fredagens begivenhed tyder på, at værterne måske har undervurderet opgaven, mener Mike Tancred.

- Værtsbyen har ansvaret for at beskytte alle sportsfolk og officials. De bliver nødt til at stramme sig mere an, siger han.

Den australske delegation valgte i første omgang at tie om den ubehagelige hændelse af hensyn til de roere, som skulle på vandet lørdag. Roerne blev informeret om røveriet, efter at dagens konkurrencer var afsluttet.

/ritzau/