Avigdor Lieberman genindtræder i Israels regering

Meget tyder på, at Israels tidligere udenrigsminister Avigdor Lieberman gør comeback i israelsk politi. Lieberman blev onsdag frikendt for embedsmisbrug, og det betyder, at han vender tilbage til den israelske regering.

Det oplyser landets premierminister, Benjamin Netanyahu, i en skriftlig erklæring. Han siger dog intet om, hvilken ministerpost Lieberman bliver tildelt, men Netanayhu har holdt posten som udenrigsminister åben forud for afgørelsen.

- Jeg ønsker dig tillykke med den enstemmige frifindelse, og jeg glæder mig over, at du vender tilbage til den israelske regering, så vi sammen kan arbejde videre til gavn for det israelske folk, siger Netanyahu til Lieberman i erklæringen.

Onsdag frikendte en domstol i Jerusalem Lieberman for anklager om embedsmisbrug og svindel.

Ifølge nyhedsbureauet AFP var panelet på tre dommere fra Jerusalems magistratdomstol enige i frifindelsen af Lieberman. Kendelsen blev truffet ved en høring, der kun varede få minutter.

- Dette kapitel ligger nu bag mig, sagde Avigdor Lieberman efter kendelsen i en kort udtalelse foran retsbygningen.

Anklagemyndigheden sagde dog samtidig, at man overvejer at appellere afgørelsen.

Højrefløjspolitikeren trådte tilbage i december sidste år på grund af anklager om, at han havde givet en israelsk diplomat en ambassadørpost som betaling for, at diplomaten udleverede oplysninger om en politiundersøgelse af Liebermans forretninger.

Liebermans højreorienterede og nationalistiske parti, Yisrael Beitenu, er allieret med premierminister Benjamin Netanyahu og Likudpartiet, og ved parlamentsvalget i januar indgik de to partier valgforbund.

Lieberman er kendt som en meget åbenmundet og kontant politiker, der på ingen måde er blødsøden over for palæstinenserne.

Han har en nationalistisk retorik og tiltrækker vælgere fra det tidligere Sovjetunionen.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip